SELAMAT DATANG KE BLOG YAN MICHIKO

Sunday, 1 December 2013

salam takziah untuk Teacher Lee

assalamualaikum..
baru2 ni mase balik pilah,, den ade laa g lepak2 jmpe member..
daripade tuu,, den baru dapat taw berita yg amat menyedihkan..
Teacher den mase sekolah menengah dulu,,
kesian dia,, anak dia mati bunuh diri..
hmm.. tak  nak laa cite panjang2..
just tengok je article ni..

Click Here for the Article

ok.. dah bace.?
den hanye mampu ucap takziah jela..
walaupon dia xdengar,,
walaupon dia bukan Islam..
hmm.. kesian dia kan?


Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Mungkin ini takdirnya

assalamualaikum..
tengok title ade macam tajuk Novel tak??
hmm.. kali ni tak main2..
seriously sedih..
tapi kenapa?
mungkin takdir den untuk duduk sorang2 je kat bilik asrama ni..
kenapa pulak.. hmm..
mula2 nak panjatkan kesyukuran dulu..
sebab dapat asrama untuk sem 4 ni..
alhamdulillah ya Allah..
and dapat sorang roommate yang baik, lemah lembut je..
hee.. macam puji je..?
bukan pujian semata2 tapi memang kenyataan..
akak sem5.. kos DSB..
satu jabatan ngan den tapi lain kos..
harini, 1 Disember 2013..
ecececehh siap mention tarikh keramat lagi..
haha.. tadi balik je dari bilik member (RR & SM),,,
akak tu cakap kat den,,

''Yan, akak mungkin duduk asrama sampai bulan Januari je kot..''

"Kenapa pulak kak??"

''Kawan akak cari housemate, pastu akak nak wat part time kat lua..''

"Oooo.. yeke.."

hmmm.. itu je yang mampu den cakap..
mungkin takdir hidup den ni untuk xde roommate smpai bila2..
ish ish ish.. mintak dijauhkan..
taknak laaa.. sedih taw sorang2..
tapi yang pasti,, ape pon yang berlaku,,
den akan hadapinye dengan tenang..
den masih ingat satu pesanan ni,,

''Dalam kubur nanti, kita sorang2 gak..'' -Shahrin


Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Wednesday, 23 October 2013

To do event II

okay.. sambungan haritu..
eh jap jap..
assalamualaikum... lupe lak bagi salam..
haa.. sambungan episod lepas..
event yang dah berlaku dan akan berlaku kat kitorang nia haa..
antaranya ialah :

DAH LEPAS
- jamuan ajk kelab memanah. perghh mmg syokk.. ade Secret recipe, Kfc, Domino and macam2 lagi.. terrbaikk laa Puan Azlina..
-grading silat kat poli pd. alhamdulillah lulus. 72 beb markah guaa.. haha
-paper Engineering Mathematics 3 pon dah lepas..
-paper Quantity Measurements gak.

AKAN DATANG
-paper Hydroulics,Geotechnics and Highway...
-jalan2 bersama Kelab Kebudayaan (ketua : mama) hahahah ke Melaka
-Malptaac ke Pulau Pinang.

setakat ni tu je kot..
haha rase macam banyak lagi..
tapi dah lupe laaa.. haha..
so,, tamat setakat ni..
jmpe lagi di episod akan datang..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Final Exam

mood : final exam

assalamualaikum semua..
bertemu kembali kita dalam entry saya kali ni..
haha.. dah macam rancangan televisyen pulak dah..
sekarang ni seluruh pelajar poli sedang menduduki peperiksaan akhir kan?
saya pun macam tu jugak..
harini baru habis paper yang kedua..
ada lagi 3paper menanti minggu hadapan..
lepas tu berakhirlah pelajaran untuk sesi jun 2013..
semoga saya dan rakan2 di luar sana berjaya dalam pelajaran, di dunia dan di akhirat..
amin.. assalamualaikum :)
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Friday, 27 September 2013

To do event

Assalamualaikun..
sebenarnya banyak sangat yang den nak cerita ni..
tapi xtaw mane satu nak bagitaw korang ni..
dah lame sangat xbuka blog ni..
rase dah bertahun2 je..
haha.. Pembohong!
xsampai pon sebulan lagi..
last buka time awal bulan September..
ni dah penghujung rindu dah ni..
hehe.. tetibe lak keluar lagu Jamal Abdillah plak kan..
hari ni dah 27 September dah..
xlama lagi, akan berakhirlah bulan September pade tahun ni..
hahaha..

Lagi sebulan je sebelum kitorang pelajar poli ni akan menghadapi final exam..
so, banyak persediaan yang den nak buat..
tapi,,, xbuat2 lagi..
haha.. banyak betul aktiviti sampai rase macam dah xde mase je..
tidur pon xcukup..
kenape ea?? kenape den busy sangat..
hmm.. bayangkan lah..
sem ni je ade berape kelab kitorang join..
ikutilah temu bual khas ni..
xde siaran ulangan.. haha

SIAPA?
-yan, aiza, syira

KELAB APA?
-wataniah
-memanah
-silat
-jabatan awam
-keusahawanan

haha.. ape bende seyhh..
siap nak list bagai..
suke hati den laa.. blog den..
ok.. dah mule imaginasi den..
haishh... penat nye jangan cakap laa..
kadang2 sampai xcukup tidur..
ramai gak yang tanye..
''korang masuk banyak2 kelab ni xpenat ke?''
hahah.. sape cakap xpenat..
kelas yang sampai pukul 5petang tu pon dah mencarut2 kepenatan..
xde laaa smpai mencarut.. cume mengeluh sikit je..
haha.. tapi nak wat macam mane kan..
dah minat.. so,, teruskan je laa..
xkan nak berhenti separuh jalan..

 Bulan 11 ni den akan join Malptech plak..
kat PSP, Penang..
jauh kan.. dapat laa g melancong jap..
In Sya Allah,, kalau ade rezeki sampai la kat Pulau Pinang tu..
harap dapat laa.. amin..
semoga berjaya gang Wataniah Poli PD.. :)

TO BE CONTINUED...
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Sunday, 1 September 2013

September

Assalamualaikum semua..
harini dah 1hb September..
cepat betul mase berlalu kan..
sekejap je rase dah bulan sembilan..
bulan sepuluh dah final exam..
lepas tu, dah habis sem..
haa.. pastu cuti.. pastu masuk sem baru..
pastu cuti balik.. pastu..... haaa banyak pulak sambungan nye kan??
haha.. rase nye masih belum lewat lagi untuk ucap Selamat Datang September an..
selamat datang, selamat datang..
dah macam kat kedai baju Hari-Hari lah pulak yan  ni..
ok ok..
saje nak ucap tu je sebenarnye.. haha..
semoge bulan ni membawa seribu keberkatan kepada semua umat Islam, ya Allah..
amin..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Thursday, 15 August 2013

Alhamdulillah Ya Allah

Assalamualaikum semua..
den baru balik dari PI tadi..
tibe2 ternampak seseorang tu..
sejuk hati tengok nye..
xtaw laa kenape.. harini lain benar nampaknye..
xmacam selalu.. lainn sangat..
niat hati nak tegur atau senyum ke..
tapi terpakse dibatalkan sebab dia ngah busy..
lupekan niat, tengok dari jauh je laa..
lame betul xborak ngan dia..
haha.. tapi,, nak buat macam ne kan..
keadaan xmengizinkan..
kadang2 teringin jugak macam dulu..
tapi apekan daya..
haha.. ayat sedih je..
xpelah.. mungkin xde rezeki..
kami redha..

**harap abg tidak melupakan adik-adik nye..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Friday, 2 August 2013

abang dah tak pedulikan adik2 nye



assalamualaikum..
sedih kan.. bila rasa diri ni dah tak dipedulikan lagi..
den ke?? ke orang lain??
perlu ke mention sape??
rase nye xpayah kot..
tapi memang sedih..
lagi2 sekarang ni semua orang tengah mood raya kan..
mesti semua tengah happy je sekarang ni..
tapi, apekan daya..
kitorang ni insan yang lemah..
nak dibandingkan dengan orang baru tu..
sapelah kitorang ni..
kitorang bukan sape2 pada dia..
haha.. ayat den memang mintak simpati..
macam harem..

tapi seriousshit memang sedih..
dah la sedih,, pedih plak tu..
haihhh..

mood: mengenang nasib di perantauan
#tag: Aiza Slumber


Sa..Sa..Saye Suke Awak!

August 2013

assalamualaikum..
tanpe kite sedar harini dah masuk 2/8/2013 dah..
dalam bulan ni seluruh umat Islam akan menyambut Hari raya Aidilfitri..
harini je dah puase yg ke-24..
lagi 6 hari kita akan sambut raya..

pagi tadi den online lepas sahur..
tiba2 ade status dari pengarah poli pd yang menyatakan ade student poli pd telah kembali ke rahmatullah..
hmm.. dengar pon macam xpercaya kan..
yelaa.. dah nak dekat raya ni,, macam2 perkara yang xdijangka boleh terjadi..
pesanan dari pengarah :-

haa.. nampak kan.. jadi. berhati2 lah di jalan raya..
den pon balik kampung gak petang ni..
pukul 2.30pm gerak dari pd..
harap selamat sampai..amin..

**berhati2 ketika memandu okay :)
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Monday, 29 July 2013

10 malam terakhir

assalamualaikum...
harini hari isnin bersamaan 20Ramadhan 1434H..
pejam celik pejam celik,, harini dah masuk hari yang ke-20 kita sebagai umat Islam berpuasa.
''Tanpa kusedari,, air mata aku  mengalir,,''
tetiba keluar lagu raya.. haha
hmm.. sebenarnye....
den rindu kat famili laa..
menanti 2hb Julai untuk balik raya..
Yahoo.. Google..
haha.. bungko.. dah merapik plak haa..
yelaa.. sejak dari awal puase haritu,,
baru 2hari den berbuka ngan famili..
selebihnye,, sorang2..
kalau xsorang,, ngan rakan2 kamsis..
hmm.. xpelaa.. dah nasib kan..
den terima je.. asal kan den dapat hidup..
haha.. ayat xleh blah..

back to the title..
malam ni dah malam yg ke-21 kita menunaikan solat sunat tarawih..
malam ni jugak malam yang ke-9 terakhir untuk bulan Ramadhan kali ni..
di sini den harap agar kita sama2 memperbanyak amalan sunat dan banyak2 lah memohon ampun kepadaNya..

Terdapat 3 fasa dalam bulan Ramadhan..
fasa permulaan adalah rahmat..
fasa kedua adalah pengampunan..
fasa terakhir adalah pembebasan dari api neraka..
dalam 10 malam terakhir tu plak, ade 1malam istimewa yang dinamakan malam Lailatul Qadar

Diriwayatkan dari Saidatina Aisyah r.a. yang menceritakan:


“Aku bertanya Rasulullah s.a.w.;     ‘Ya Rasulullah, jika aku menemui lailatul-Qadar (malam al-Qadar) apakah doa paling baik untuk aku ucapkan?’
Jawab Rasulullah;     ‘Kamu bacalah doa (yg bermaksud); “Ya Allah, ya Tuhanku! Sesungguhnya Engkau adalah Tuhan yang maha pemaaf. Engkau suka memaafkan (dosa hamba-hamba-Mu). Maka maafkanlah daku (yakni ampunkanlah dosa-dosaku).”              (Riwayat Imam at-Tirmizi)

 **semoga ibadah kita diredhaiNya.. amin..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Sunday, 21 July 2013

its such a busy day

see? memang sebok je sejak dua menjak ni..
macam2 nak dibuat..
dengan assignment melambak2..
tapi yang pelik nye,, xsiap2 gak.. haha
biase laa,, student macam den ni,, last minute baru siapkan assignment tu..
tapi, jangan terkejut kalau den dapat full mark walaupon last minute punye keje..
haha.. dah biase macam tu nak wat mcm ne an..
haha.. sedar xsedar dah masuk bulan Ramadhan..
sedar xsedar gak harini je dah masuk Ramadhan yang ke-12..
kejap betul masa berlalu kan??
tup tup nanti dah raya pulak..
lepas ni mungkin dah jarang update blog ni..
memang sekarang pon dah jarang update kan..
haha.. xpelah.. nak buat macam mane..
semua untuk pelajaran. bukan untuk hiburan..
sem ni pon macam dah kurang sikit main2, kurang lepak, kurang la segale2 nye..
banyakkan mentelaah pelajaran je..
alhamdulillah.. harap berkekalan sampai habis belajar nanti..
amin.

**rindu kan suasana belajar sem lepas..hmm
**Better late than never come..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Friday, 21 June 2013

Jom Kita Mulakan Hidup Baru

haaaa~~ assalamualaikum cinta (credit: Syira Manshor)

see.. nampak tak title kat atas tu
start sem 3 ni,, den nak mulakan new life..
new life,, new attitude (in sya Allah),, new in everything..
sem ni den nak dapatkan 4.00..
amin.. dan den harap satu kelas den dapat..
sebelum tu,, den nak promote dak2 ni jap..
haha.. saje nak introduce my babies..
hahahhaa.. buddies,, and my everything..

** ye,, kami memang rapat. kenape? ade masalah?

** mase untuk jogging.. tingkatkan stamina..

** gegeirl kat kelas den.. haha.. tak ramai pon.. 12orang budak comel je..

** Wataniah selamanya~

**nasi ni tetap menang.. sedap sampai jilat sudu.. haha.. sakai..

** lepak dulu sebelum g kelas.. blok B309 terbaikkkk

gambar yang xde kene mengena ngan entry ni langsung..
papepon,, sem 2 memang terbaikk..
pengalaman yang banyak mengajar erti kedewasaan..
perghh ayat sastera dah keluar..
hahahaha~~

Checklist Kawan2 yang Setia Menemani den :
1. Aiza my buddy
2. Syira man hot siakk
3. Aliah ucuk den
4. Nora mira 
5. Cham abg kami
6. Syasya
7. Awe senget
8. si Busuk (hmm..perlu ke letak?) haha


Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Monday, 10 June 2013

Tamat Kursus Rekrut

finally.. ehh lupe..
assalamualaikum semua..
selamat pagi dan salam satu malaysia..
pada pagi yang mulia ni,, saya ingin bercerita tentang kisah hidup saya selama satu bulan ni..
haa.. macam semua dah sedia maklum..
den baru balik dari kem kat Seremban tu..
Kem Jalan Rasah, Seremban..
ishh.. memang banyak kenangan manis laa kat sini..
banyak sangat.. x terkira..
jumpe ramai kawan baru..
yang same poli plak,, kitorang tambah rapat lagi..
haishh.. kenangan terindah betul laa..
jom kita tengok and dengar cerita kat kem ni.. huhu.. layann..

 sebelum g rekrut.. nampak x betape putihnye muka kitorang??? haha

masa kat Lapang Sasar P.D.. baru pas menembak peluru hidup.. huhu


mase ni ngah tunggu trak datang amik.. memang lame giler kene tunggu.. style x??

mase ni baru lepas ujian baca peta.. hmm.. sebok je yang belakang tu..

gambar semasa rekrut.. nampak x kitorang bertambah cerah tu.. huhuhuhu

muke happy je masing2.. baru sampai kem mase ni.. Aiza Rock!

Aiza ni buddy den mase kat kem.. sayang kau la weyy..

sebelum kawad penutup.. hari terakhir 6 Jun 2013

semua tertidur sebab penat sangat.. tidur atas simen pon dah cukup nikmat dah..

aktiviti waktu riadah.. main bola tampar.. dah macam budak juvana pulak sume pakai baju putih.. haha.. ni geng penuntut vs jurulatih

makanan den waktu malam akrab.. tapi xhabis sebab xde mase nak makan.. memang membazir je.. haishhh.. sape laa yg buang den nye makanan tu agak eh.. dap nye..

kasut den untuk penutup.. amacam?? kilat x??? hahaha


demikian berakhir laa gambar yang xberape nak best untuk dilihat tu..
sekadar nak kongsi ape yang den lalui mase g kursus tu je..
kalau x bosan tengok laa.. 
kalau menyakit an hati,, den mintak maaf laa..
nahh.. untuk menggembirakan hati korang ni,,
den bagi korang makan Dunkin Donat ni haa..
sodap ea bukan main lagi..
nyum nyum..

 kemain laie haa..


balik rumah pulak,, mak ajak g beli barang..
ingat an nape laa td..
rupe ea sebab nak sambut besday den yg ke 19 ni haa..
dah siap beli barang,, akak ajak g beli kek plak..
hahhaaa.. den pilih sendiri..
warne kuning sebab den suke kuning..
TADAAAA.. sedap kot.. hahaa..
 so simple.. biase laa,, akak den yang nak tulis mcm tu.. den ikot je..

lemonvanilla cake.. sodap sampai menjilat kari kaki.. err yucks!

hah.. ni kedai kek ea.. kat pekan tu je.. cari la mesti jumpe.. 100% homemade.. HALAL..


ok laa.. takat ni je la entry den untuk kali ni..
papehal,, contact den kat comment.. hahaha..
Happy Birthday to me.. hahahha..
wish kat diri sendiri pon jadi laa..
sape la den ni.... :(


** thanks semua yang nyanyi tok besday den mase dalam dewan kuliah tu.. Rahmat ngan Laila ketuo ea.. hahaa..
** bertambah lagi famili den kat sini.. huhu thanks semua.. :P
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Monday, 6 May 2013

BAIKK

6238889 prj norazean

siap untuk melapor pada 8hb Mei 2013..

** geng wataniah

doakan kami dapat meneruskan semua tanpa ada halangan..
semoga berjaya semua..
assalamualaikum..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

last post

last post??
yup.. until 1month.. den xkan update blog ni..
coz i'm on my way to gain the new experience..
mase untuk rekrut..
wish me all the best..
pray for me..
and please take care of my family when i'm not around..
and my brother.. :)
hmm.. sedih nye..

** harap semua berjalan ngan lancar.. amin..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Sunday, 5 May 2013

counting the days

see.. tengok tajuk sikit..
haha.. counting for what??
haishh.. rase macam xnak bagitaw sape2 pon..
tapi,, xpe laa.. hahaa..
sharing kan caring.. heuheuheu..
sepatutnye sekarang den ngah bercuti dengan indah nye..
tapi ade sesuatu yang berlaku dalam mase cuti nii..
so,, xdapat nak dielakkan laaa..
tempuh je.. barisan hadapan.. ooooooo.....
(rumah kita by hujan)

btw,, back to the story..
nak taw x ape bende nye??
haaa.. g rekrut laa..
hahahaha.. sorry..
sorry untuk ape?? entah laa labuuu..
haha.. nampak x dah pening kat situ..
so,, maksud nye,, den akan g rekrut laa..
kat Kem Rasah 8/5/13 ni..
so,, lusa da kene gerak pd..
lusa punye lusa baru gerak g kem..
hahahah..
thats why i said counting the days..
days nak g rekrut ni laa..
haaa.. xpuas laa cuti sem ni..
dengan barang2 lagi xkemas..
nak tengok x betape banyak nye barang2 yang diperlukan??
nahh.. amik kaww...

** banyak x barang2 gua?? hahahaha

hahahaa.. nampak x..
sebenar ea tu bukan barang nak bawak nt pon..
tu barang kat bilik.. hahahhaa..
saje wat suspended particles jap.. haha..

macam mane ni... okay..
final decision..
im going..
ok.. puas hati u..? hahaha
no matter happen den tetap g..
sebab den da janji ngan dak ni..
so,, dont break the promise you made or you will get hurt..
and pleasee.. bg den semangat ok..
thanks :)

**tingkat kan stamina, mental fizikal kau kene kuat.. yan boleh!! wee :D
** trust the istiharoh :)


Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Saturday, 4 May 2013

last minute study


saat ini..
aku bermimpi..
semua yang kupohon..
telah kumiliki..
kau datang, dengan sejuta janji yang kau taburi..
bersama manisan madu di tangan mu..
senyuman di bibir tebal mu..
dan peribadi mu yang tulus..
hinggap di mimpiku..
dan si dia..
mengapa harus kau??
itulah persoalannya...
mimpi itu terus bertukar menjadi nyata..
abstrak dan sukar untuk ditafsir.

yan michiko 2.40am 4may2013

Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Friday, 3 May 2013

Dan akhirnyaaa.....BEBASS

aku sudah bebas..... ~~~bebas! bebas,,
BEBAS dari dibuli... ~~~dibuli..dibuli...


hahahhahaa.. see.. macam jozan kan..
bhahaha.. heaven gile..
semalam last paper..
killer sublect lak tu..
Engineering Survey 2..
haha.. tapi ok la..
den dapat jawab..
alhamdulillah...
and lepas habis je paper,, mmg rase nak bersorak,, berjoget,, bersepak2 ngan aiza..
macam2 feeling..
yang penting,, nak g FUN FAIR!!
yes.. itulah tujuan utama..
hahahaha..
sebelum ni dah cakap dah ngan dak2 ni nak g fun fair..
tapi sume wat xlayan je..
ishh.. paneh betoii..
lastly,, bile abg ajak,,
cepat2 tnye aiza nak g x..
sebab die je laa yg sekepale ngan den ni.. jap jap jap..
nahhh tengok..
 ni lah aiza :P

** haa, tgk muke pon taw dio memang poning!!

:P sorry beber.. huhuhu
ok.. die on je..
set jam kol 6.30pm nak g bandar pd..
haha.. malam memang syokk..
lepak tepi pantai,, lepas tu g Domino jap..
baru g fun fair, and lastly aktiviti wajib bile keluar,, Karoke..
bhahahaha.. memang gile..
taw la last day kat poli untuk sem 2 ni..
so,, ikot suke hati je nak balik kol bape kan kan kan??
hahahaha... jom..
check gmbar ni.. meoowww.. haha..

** yan,, aiza & ... 

** yan ngan puteri.. kat tepi pantai

** Domino dulu sebab ade org mengidam.. haha

** Fun Fair yang mahal giler..

** karoke :D

so,, entry yg banyak gmbar..
haha.. just nak share kegembiraan ni je..
hahahaha.. thanks untuk malam tu.. 
huhu :P k bye..



Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Tuesday, 2 April 2013

Hari penuh dengan kemarahan

hahahha..
nampak tak tajuk blog ni..
memang marahh nii..
huhuuu..
harini kelas macam biase..
tapi masa buat amali survey,,
memang kumpulan kitorang banyak wat salah,,
selalu ok je,,
tibe2 hari ni macam ape daa..
sume xde mood je nak wat keje..
ngan dak2 ni lagi..
ish..
last2 salah tulis data..
kira pon salah..
ape laa nasib kitorang ni..
hmm.. ape nak jadi ni..
haihhh.. kene pulak marah ngan lecturer..
sume macam nak salah an den je..
tapi its okay..
haha.. berani korang nak marah den..
den pukul kang taw laa..
hahhaahaa..
yg penting membe tetap ade di sisi saat melakukan kesilapan..
sayang korangg DKA2S3..

mase g site kat Cheras :)


Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Sem 2

sebok sangat sem ni.
xtaw wat ape je..
maybe banyak sangat join kelab kot.
smpai xde mase nak balik rumah..
bari harini dapat borak2 ngan emak..
huhu.. :)

**wataniah, jabatan awam, memanah, rakan pusat islam, usahawan, mesra alam...
ape lg ea.. sume den masuk.. hahahahaha :P
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Hanye mampu mengeluhh

haihhh..
ape la nak jadi ni..
entah ape2 laa..
masalah betull..
err.. annoying..
what theee..

**marah niii
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Tuesday, 22 January 2013

Askar Wataniah

haa.. bile sebut tajuk ni..
mesti korang da pikir macam2 an..
haa.. betul la tu..
sejak masuk sem 2 ni,, den makin aktif plak join aktiviti2 kat poli ni..
salah satu nye kelab wataniah ni laa..
tengok macam best je an..
usha2 then ajak member masuk skali..
baru masuk 3hari dah ade aktiviti menanti kitorang..
nak taw ape??
haa............
kitorang g Rumah Api Tanjung Tuan kat Melaka.
lepas ni ntah ape lg la aktivi nye kan..
esok (Selase 22.1.2013)
kitorang kene nyanyi lagu nye..
penat taw search tadi..
esok diorang nak nyanyi same2..
nah amik lirik lagu nye...





TENTERA DARAT MALAYSIA (GAGAH SETIA)


Gagah dan Setia

Tabah dan Perkasa

Itulah Cogan Kata

Tentera Darat Malaysia


Gempur-Gempur Wira

Maju-Maju Mara

Rela Berkorban Jiwa

Untuk Negara Dan Bangsa


Hutan Rimba Lembah Desa

Memburu Musuh Durjana

Tidak Gentar Mara Bahaya

Pantang Undur Tetap Mara


Gempur Wira Bergelora

Semangat Untuk Perwira

Jasad Mungkin Gugur Di Rimba

Kami Tetap Gagah Setia


Gempur-Gempur Wira

Maju-Maju mara

Rela Berkorban Jiwa

Untuk Negara Dan Bangsa





REJIMEN ASKAR WATANIAH


Ini Satu Harapan

Barisan Sukarelawan

Penuh Semangat Dan Keyakinan

Berdiri Sebagai Pahlawan


Mari Muda Dan Mudi

Menyahut Seruan Pertiwi

Tak Kira Keturunan Atau Bangsa

Berkhidmat Dengan Bangganya


Kamilah Sukarelawan

Dan Juga Sukarelawati

Kami Rela Berhadapan

Berundur Tak Sekali-Kali


Ini Azam Dan Janji

Menjadi Satu Sumpahan Kami

Taat Dan Bersedia Setiap Masa

Berkhidmat Untuk Negara





Lirik Darah Satria
http://my.effectivemeasure.net/emnb_18_6795.gif?1506558604
Lautan luas banjaran gunung
Rezeki nan melimpah
Bawah langitnya kami bernaung
Rasa kasih tercurah
Tanah airku bumi bertuah
Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga
Mendaulatkan tenaga
Verse
Dengan sepenuh keazaman
Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban
Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah satria darah satria
Berkobar di dada
Tinggalkan ibu tinggalkan ayah
Serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita
Pada bumi Malaysia
Ulang Verse
Darah satria
Darah satria

Sa..Sa..Saye Suke Awak!

sume yg ade kat sini haiwan belaan den.. jgn amek!!