SELAMAT DATANG KE BLOG YAN MICHIKO

Friday, 28 December 2012

sahabat takkan pernah terputus

** kite kawan 3 tahun beb

kami sahabat..
best friends den..
kawan baik den..
start dari sem 1 lg..
dah 6bulan kitorang kenal,, macam2 kerenah kitorang taw..
yg sorang perangai mcm ni,, yg sorang lg mcm tu..
kalau xde sorang,, mesti rase sunyi..
sebab kitorang memerlukan satu same lain..
ish.. rindu ngan korang weyhh..
sayang korang!

**shah,,aliah,,razif,,yan<3

Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Saturday, 8 December 2012

Totally miss ...

tonight,, i realise i've done many things that i dont want to.

hmm.. i really miss...

**mnnryredrswqyiipohxzafghkylryylovedgdtyoudhterswrfgtysr

Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Saturday, 1 December 2012

Merindui Dirimu

pehh.. title tak leh blah..
haha.. hmm. actually,, bosan giler sekarang ni..
jam da kul 3.30am..
tapi xtaw nape sangat bosan..
nak tido xngantok plak..
tinggal seminggu je lagi sebelum masuk sem 2..
cepat betul mase berlalu..
catu pun 2 mggu je,,
baik tak payah cuti..
hmm.. masih tertanya2 about my final exam..
tak taw keputusan kuar bile..
semua pasal belajar da blank skarang..
cume ingat nak enjoy je..
err.. wake up Yan..
den nak berjaye kali ni..
IR. Norazean..
semoga jadi kenyataan..
AMIN..

**story yang xde kene mengene ngan tajuk..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Tuesday, 27 November 2012

For A Friend :)

Perkara yang paling menggembirakan seorang pelajar.

Pelajar : En, boleh tak saya nak check markah PB? (dup dap.dup dap.)
Pensyarah : Ok. Kamu meh sini saya tunjukkan. saya lupa mana pelajar tu. tapi dia memang dah gagl subjek ni.
Pelajar : Tapi saya dah hantar test dengan beberapa latihan encik.
Pensyarah : Bagi number matrik kamu.
Pelajar : F1101.
Pensyarah : Haa 1101 kan. meh sini tengok.
Pelaj
ar : Ehh. ni markah saya ada ni en. bukan saya la en.
Pensyarah : owh. jadi bukan kamu la ni. cube kamu tengok sapa yang tak ada markah tu.
Pelajar : orang lain ni en. bukan saya. makna nye saya lulus la en?
Pensyarah : saya ingat kan kamu. mintak maaf ye. ye. kamu lulus la tu.
Pelajar : (sambil tersenyum) ooo. ok. ok en. terima kasih encik. saya pergi dulu.

Di luar kelas - melompat2 kegembiraan.

Pelajar : yes. yes. aku tak failed. alhamdulillah..

Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Friday, 9 November 2012

Bismillahirrahmanirrahim..

setelah lama mendiamkan diri,,
harini saya akan memperkanalkan kawan2 saya di poli ni..
walaupon baru kenal  5bulan,,
kitorang da rapat macam adik-berdik..
macam dah kenal lame pulak..
i love them...

- Ajib 

- Acai 

- Alia 


DKA1S3

ape pon jadi,, DKA1S3 tetap terrbaikkkk..!!
kite kawan 3 tahun beb..

** sorry pic yang lain takde.. tak dapat nak detect la... so are my picture.. thanks..

Sa..Sa..Saye Suke Awak!

akhirnya,, tarikh itu datang jua...

rujuk tajuk kat atas tu,,
den nak bagi tahu korang tarikh yang dimaksudkan adalah tarikh Final Exam..
hahahahaa..
17/11/2012 ni mule la perjuangan den sebagai pelajar..
emm.. final exam ni la akan menetukan pelajaran den pada semester ini..
banyak sangat cabaran,, dugaan,, dan yang sewaktu dengannya menempuhi diri den ni..
tapi den gagahkan juga diri untuk menghadapi semua tu..
berkat dorongan mak ngan ayah den..famli.. sum1.. dan paling penting,, kawan2 saya..
terima kash semua atas segala2 nya..
semoga apa yang saya harapkan pada kali ini akan menjadi kenyataan berbekalkan usaha dan doa..
doakan yang terbaik untuk saya..
saya mahukan four flat itu..
insyaAllah.. amin..

** hopefully,, kawan2 yang lain berjaya dunia akhirat..

Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Friday, 14 September 2012

Kenapa kau datang ?

tiba2 dalam sejarah..
tiba2 kau mesej den pulak..
kenapa??
mengapa??
.......................................

*mengapa tangan kau lepaskan,, setelah hatiku kau tawan..
  mengapa takdir memisahkan,, Hanya Aku Cinta Kau Seorang!!
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Monday, 10 September 2012

Teluk Kemang

ok salam satu Malaysia..
haha.. hari ni nak share cerita sket..
sejak belajar kat Poli ni kan,,
memang seronok laa..
dah la tepi pantai..
tiap hari boleh tengok laut,, 
tengok sunset,, tengok pasir,, tengok rumpai laut..
ish.. macam2 la boleh tengok kan..

semalam (08092012-SABTU)
den ngan dak kelas da plan nak g pantai..
nak wat video untuk subjek AR101..
30/35 orang yang datang lebih kurang..
biase la kelas DKA1S3 memang bersatu kot..
haha.. sampai pantai dalam pukul 11.30am..
tapi trkejut gak,, air laut memang meakutkan..
ombak sampai kat tepi betul..
malam tadi nye ribut..
thats why la air naikk..
sampai ade yang lemas laa..
hahaa.. bosan ea citer den an..
so what?? puihh
haha..penat menaip.. anak acik taip..
ahhaha..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Wednesday, 22 August 2012

Addicted Blogging

okay.. hye there..
lame tak update,,
so,, bile udate ni rase macam jakun plak..
hahahhaa..
ok silent please..
listen to my story okay..
rindu giler kot nak kemas2 blog ni..
nak kene sapu,, mop sume.. haha..
kasi bersih sikit ini blog..
biar berkilat sikit..

sebenar ea den ni tak boleh bukak internet,,
mesti berpanjangan.. on je tanpe henti..
sampai mate sakit,, kepale jadi pening..
tabiat yang tak bagus untuk dicontohi..
dan kadang2,, tidur malam diganti dengan update post dekat blog..
haih,, yan yan,, bile nak berubah ni..
lepas tu esok bangun tido lambat..
ape nak jadi..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

No Update

firstly,, i just want to say sorry.. ahaa.. broken English maa..
almost 1 year i tak update blog..
since i finished my SPM..
only a few time i check in my blog.. hahaa..
ohh.. really miss my baby blog..
bucuk2 saye.. hohoho..
banyak berlaku perubahan dekat blog ni kan..
actually,, i baru je masuk study dekat Politeknik Port Dickson..
hampir la 2 bulan di sana..
and sekarang i cuti raya..
so,, i use this holiday to spend my time online,, blogging,, fb..
ahahaa... bosan woo kalau duduk rumah tanpa buat apa2..
nak keluar belum tiba masanya..
kalau keluar pon,, sorang2 je.. bosan jugak..
member semua tengah sambut raya dengan famili..
khamis ni baru diorang free..
so,, sementara tak ada buat apa2 kat rumah,,
better i update my blog right?
okey.. hope you all enjoy read this blog ok..
and to stalker,,, i love you.. hahaha

** ok,, i gelar diri i,, i?? what.. haha.. saje je ok..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Sunday, 20 May 2012

kenapa blogger ramai dah sombong

as the title above..
den masih tertanye-tanye,,
kenapa ramai blogger sekarang ni tak mahu bagi blog mereka dibaca orang lain?
sebelum ni tak nak pulak private kan blog.
bila tertarik untuk baca entry diorang,,
mase tu laa tak nak bagi..
hehe..
paham tak ape den cakap ni..
melalut-lalut pulak..
hehe..

**take care dear!
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Saturday, 19 May 2012

Happy Mothers Day

mothers day Pictures, Images and Photos
ala tomei tomei ni...

Selamat Hari Ibu untuk mak den ni..
hee.. khas buat my mom tersayang..
tak lupe gak wat akak den yang dah ade anak-anak tu..
huhu..

and also i nak wish Happy Teachers Day to my sister..
yang mengajar sekolah rendah kat Sabah tu..
huhu.. rindu da lame ta jumpe..
dan untuk cikgu-cikgu yang pernah mengajar den dari kecik sampai la da besar ni..
heee.. mekasihhh!!

see u soon buddy..

Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Wednesday, 16 May 2012

Time To Change

i need a change..
harharhar..
ape maksud den..
den pon tak tahu..
yang penting mase untuk berubah..
daripada jahat ke baik..
daripada baik ke lebih baik..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Friday, 11 May 2012

4 April 2012

tarikh ni..
kucing den mati..
name ea panda..
name penuh,, Randy Pandalila..
huhu.. best tak name die..
macam artis seberang kan..hee..
panggil Panda je..
kucing yang cukup comel dan hyperactive..
tapi nak wat cane ann..
banyak betul kucing den mati..
ape la nasib ku ini..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Monday, 7 May 2012

diri seorang penulis

hidup,, mesti diteruskan..
walau ape yang terjadi..
walau pelbagai cabaran ditempuhi..
walau terdapat pelbagai halangannye..
kerane,, hidup ibarat sebuah cabaran..
makin kita berusaha untuk bangkit,,
makin gagah kita berdiri..

pehh,, ayat sastera..
huhu..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Sunday, 1 April 2012

Kepada Tuhan Kita Kembali

Hmmm..

Harini 14/02/2012..

Bersamaan Hari Valentine atau Hari Kekasih..

Hari ni jugak hari yang sedih tok den..

Sebab ea,, hmmm..

Kucing den telah selamat pergi meninggalkan dunia ni..

Kucing yang paling hyper active..

Yang paling suke bergurau ngan tuan-tuan nye..

Yang paling suke menggigit kaki tuan-tuan nye..

Yang paling suke mengendap rakan-rakan nye untuk ajak bermain..

Yang paling suke melompat-lompat selepas den menghulurkan tangan den untuk bergurau..

Terlalu perit untuk den kenang kembali..

Terlalu banyak kenangan manis untuk den ingat..

Dan terlalu sedih untuk den ingat..

PERRY.. kau terlalu istimewa dalam hatiku..

Oh kucingku, Perry!

Aku akan selalu mendoakan mu..

Semoga kau tenang di sana..

Amin..


** Perry dijumpai mati di bawah kereta jiran den.. kepala Perry berdarah.. mungkin disebabkan jiran den terlanggar Perry pada waktu malam.. den tak salahkan sesiapa.. mungkin da nasib Perry sebegitu.. Perry telah ditanam di belakang rumah den..

** nama Perry diambil daripada nama platypus dalam rancangan kartun kegemaran den Phineas & Ferb.. Perry juga mempunyai adik ‘betina’ yang bernama Merry dan masih dalam belaan den..


Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Kamu benci stalker???

Ape kena mengena ngan tajuk kat atas ni??

Hari ni den nak cakap pasal stalker laa..

Macam yang korang sume tahu,,

Stalker means orang yang membace kite punye entry..

Same gak la macam silent reader tu..

Tapi mungkin stalker lebih RAWR!! kot..

Ok.. so?? Ape celop pasal diorang??

Haha.. ni sume sebab terpengaruh citer kat tv la ni..

Dah.. kembali ke topic kite ok..

Kenape ngan stalker ni??

Kenape diorang dijadikan tajuk entry blog den kali ni??

Ni la ni yang den nak cakap ni..

Den pelik gak nape ade sesetengah blogger cakap benci stalker laa..

Maksud nye diorang tak suke ade orang yang bace blog diorang kan??

Kenape tak suke??

Ok den bukan nak menangkan sape-sape..

Tapi cume nak tau lebih lanjut je..

Kalau tak nak kene stalked,,

Nape diorang tak private kan blog diorang??

Bukan ke tujuan kite tulis blog ni nak bagi orang bace??

Ok..ok.. mungkin setiap orang tujuan tulis blog diorang lain-lain kan??

Tapi sape yang bace entry ni jangan terase or marah kat den k..

Tak de niat nak sakitkan hati sape-sape..


Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Wednesday, 22 February 2012

none

ok..
2 je..
hahaaa.. babaiiii

Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Sunday, 12 February 2012

last day

oohh..
ape yang last day nye??
harini last keje laa..
tapi maam mana ea??
hmm..
gaji aunty tu cakap hujung bulan baru bagi..
ayoo..
takot kene tipu la plak..
hmm..
cane ea..
hee..
anyway..
today is the last day i work here..
no more darkness in my life..
haha..
sebab ea??
kat cc ni kan gelap sket..
bukan hidup den da gelap do..
no matter what happen i'll look forward..
yesss..
bak kate cikgu Mazri ' esprit de corps '..
hahaa..
maksud ea semangat kekitaan..
yeahh..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Saturday, 11 February 2012

copycatdog

copycat Pictures, Images and Photos

woarrr..
hahahaa..
merujuk perkara di atas,,
saya kad pengenalan 940606......

ok ok..
nak cakap terus terang je laa..
ade la sorang budak ni..
den tak taw la nape..
nak cakap die tiru den..
tak pulak..
nak cakap den tiru die..
langsung la tak..
tapi den pelik nape ape yang kitorang pilih sume ea same..
hmm..
camne tu ea??

den gunting rambut camni..
tak lame tu den tgok rambut ea pon ade iras2 den..
ish.. hmm..
bukan la den nak cakap die tu copy den..
tapi adekah fikiran kitorang same??
owhh..
tension lak ai..

lagi satu..
aritu den rase macam nak pakai shawl an..
takde la ape de..
saje saje..
tup tup..
die da pakai plak..
adoyai..
kang den pkai kang die lak cakap den copycat die..
ok fine..
den beralah ngan dye..

hmm..
ade banyak lagi yang den rase macam tu..
tapi rase ea elok den diam an je..
kang den cakap lebih2 kang bergaduh plak kang..
sabo jelaaaaa...

** maybe i'm a trendsetter?? haha
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Friday, 10 February 2012

hasil yang sangat lumayan

wahahaa..
arini nak cakap pasal kerja ni..
huh!
penat sungguh..
buat kali pertamanya sejak den karja dapat wang yang sangat banyak..
nak taw berape RM??
huhu..
wat mase sekarang ni baru mencecah RM90..
fuhh..
bagi den banyak tuuu..
sebelum ni tak pernah pon sebanyak tu..
yelaa..
den ni kan jarang dapat pegang duit banyak..
lain la macam korang yang kaye raye..
huhu..
yelaa,, macam ne tak banyak..
arini pelanggan den ramai sangat..
ehh chupp..
bukan orang yang melanggan den taw..
haha..
jangan salah paham plak..
orang yang datang kat kedai den ni..
hee..
gaye cakap macam kedai den sendiri lak an..
haha..
mmg da macam kedai den pon den wat..
sesuke ati je nak datang kol bape..
haha..
yang ponting ea,,
tak lame lagi den akan berhenti keje..
huhuuuu..
KEAMANAN dari kerje...

**skinhead for life!!
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Thursday, 9 February 2012

kartun kegemaran

phineas and ferb...;]] Pictures, Images and Photos
** Perry,, Phineas dan Ferb

ok ok..
entry kali ni nak cakap pasal kartun kegemaran den..
haha..
Phineas and Ferb kat Chanel 615 astro..
nak taw nape den suke tengok cite ni??
sebab ea den pon tak taw..
lepas den tengok,,
akak den yang umur 21 tahun tu pon suke tengok..
haha..
amek kau penangan den..
haha..
tgk la gamba2 kat bawah ni..
dan lirik lagu kat bawah sekali ok..
enjoy..

Jeremy Pictures, Images and Photos
** Candace dan Jeremy


Candace Pictures, Images and Photos
** Kichi-kichi bom aku sayang kamu

phineas and ferb Pictures, Images and Photos
** bersama kawan kawan mereka

phineas and ferb Pictures, Images and Photos
** Perry dan Prof. Doof

Phineas Ferb Cast Pictures, Images and Photos
** main character

Lagu Tema (English version)

There's 104 days of summer vacation
And school comes along just to end it
So the annual problem for our generation
Is finding a good way to spend it

Like maybe...
Building a rocket
Or fighting a mummy
Or climbing up the Eiffel Tower

Discovering something that doesn't exist (Hey! )
Or giving a monkey a shower
Surfing tidal waves
Creating nanobots
Or locating Frankenstein's brain (It's over here! )

Finding a dodo bird
Painting a continent
Or driving your sister insane (Phineas! )

As you can see
There's a whole lot of stuff to do
Before school starts this fall (Come on Perry)

So stick with us 'cause Phineas and Ferb
Are gonna do it all
So stick with us 'cause Phineas and Ferb are
Gonna do it all!
(Mom! Phineas and Ferb are making a title sequence! )


** Makkk!! Phineas dan Ferb buat senarai tajuk!!!

Sa..Sa..Saye Suke Awak!

fabulous fantastika

black_mary_janes Pictures, Images and Photos

** tengok kasut die ok..

hello everyone..
haha..
hari ni den nak cakap pasal gambar kat atas tu ok..
bukan kaki orang tu laa..
but..
her shoes..
i like it sooooo much..
teringin nak pakai lepas nampak ade artis luar negara ni pakai..
tapi tak ingat sape..
da lame..
rase nye since 2tahun lepas lagi..
baru sekarang dapat luahkan ape yang terbuku di hati ni..
huhu..
harge ea about $84.00..
tapi dalam RM tak taw plak berape..
hee..
ayoooo..
banyak cantik ooo..
haha..
like like..
nak beli! nak beli! nak beli!

Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Wednesday, 8 February 2012

den kehilangan die ;(

hmm...
sape tu??
rase nye tak perlu la cakap sape an..
semalam.. 7/2/2012..
die tinggal an den..
die pergi..
jauhhh...
pergi dari dunie ni..
den sedih sangat..
satu2 ea yang paling den sayang dah pergi tinggal an den..
hmmm..
den harap die bahagie da atas sane..
memori indah kitorang takkan den lupekan..
den takkan jumpe pengganti secomel die..
hmm..
hati ini begitu pedih saat mak den bagitau die da pergi wat selame2 ea..
tak ade lagi mate sepet die..
tiade lagi hilai tawa die..
takkan ade lagi seputih die..
hanye die satuuu......
kucing den yang bername Shiro..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Monday, 6 February 2012

al-fatihah

tok sape??
kawan den..
Pian name ea..
meninggal due hari lepas..
4/2/2012..
sakit ape ea??
paru2 rase ea..
hmm.
kesian kat dye..
tapi mase kebumi xdapat g sbb kerje..
walaupon rumah dekat..
tapi nak wat cane an..

hmm..
bile fikir balik..
teringat zaman dulu..
mase sekolah rendah..
selalu gak petang2 beriadah same2 arwah..
ngan kawan2 yang lain..
main basikal same2..
main carrom..
makan kuih kodok same2..
tapi bile sume da besar,,
xde pon lepak same agi..
dye kan sakit..
bile terserempak pon senyum je..
tapi tibe2 dengar dye da meninggal..
macam xpercaye..
hmm..
xpe la an..
nak wat cane..
dah mase ea tibe..
doakan jela dye kat sane..
amin..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Saturday, 4 February 2012

online di tepat kerja

haha..
lame ea x on blog.
rase rindu sangat2..
hee..
sekarang ni da dapat kerja..
walaupon kerja yang biase2 je..
tapi boleh la utk menampung hidup ni..
huhu..

dapat kerja jage cc je..
tapi kire ok la tu an..
daripade dok uma makan tido je kerja den..
haha..
skema ea ayat den..
kerja sini ok la gak..
dapat online free..
huhu..
tu yang menarik nye..
untung la sape kerja macam den ni an..
hee..

sementare tunggu keputusan SPM keluar..
elok gak wat kerja yang berfaedah an..
hehe..
takot gak nak tunggu keputusan ni..
tapi nak wat cam ne an..
relax je la..
hee..
anyway thanks sape yang follow n still follow den until now..
den xkan lupe an korang sume..
jangan lupe singgah kat blog den yang x seberape ni..
huhu

akhir kata..
wasalam..
Sa..Sa..Saye Suke Awak!

Monday, 9 January 2012

2012

xtaw bile dapat update blog ag..
ni pn curi2 kat cc..
huhu..
maap..
tapi da rindu sgt kat blog ni..
hee..
love my bloggg...

Sa..Sa..Saye Suke Awak!

sume yg ade kat sini haiwan belaan den.. jgn amek!!